ESO toernooi 2021 gaat door.

Nieuwsbulletin nr.1 April 2021 Data 2021 bekend.

ESO 2021

De dertiende editie is gepland van 6 -10 september 2021.

Gespeeld wordt op de banen van Golfclub Westerwolde in Vlagtwedde, Golfclub De Compagnie in Veendam, Golfclub De Semslanden in Gasselternijveen en Golfpark Exloo te Exloo.

U ziet het goed, de banen waarop de komende editie gespeeld wordt zijn anders dan u gewend bent.

Het afgelopen jaar is er nogal wat veranderd in de organisatie van het toernooi. Na zijn verhuizing heeft Jacques aangegeven dat de afstand een te grote beperking voor hem vormt om actief deel te nemen aan de organisatie van het toernooi.

Ook werd afgelopen periode duidelijk dat er geen betrokkenheid meer is van                      Parc Emslandermeer bij de golfclub en het toernooi. Zo zijn o.a. de faciliteiten als douches bij het restaurant niet meer beschikbaar en is het park geen sponsor meer.
Daardoor zagen ook andere leden van het organisatieteam hun betrokkenheid afnemen en willen ze ruimte maken voor anderen. Zij blijven komend jaar wel betrokken om na zoveel jaar actieve organisatie te zorgen voor een soepele overdracht.

Er is nu een nieuw organisatieteam actief met:
Piet Bolier, Herman Kroon, Aaltjo van der Wal en Gert Jan Bolt. Jacques van den Bos blijft als penningmeester verbonden aan het toernooi.

Mede door de situatie op Westerwolde en om wat vernieuwing te krijgen hebben we andere banen in de omgeving benaderd. We laten Westerwolde na zoveel mooie jaren natuurlijk niet direct los. Daardoor kunnen we nu op 4 in plaats van 3 banen spelen voor een vergelijkbare deelnameprijs als voorheen. Afhankelijk van het aantal deelnemers wordt tijdens de laatste dag op Golfclub De Compagnie een winnaars wedstrijd op de 18 holes baan gespeeld en een wedstrijd voor de lager geplaatsten op een combinatie van 9 holes par 72 en de par 3 baan.

De deelnamekosten bedragen voor leden van de clubs waar gespeeld wordt € 130,–. Voor deelnemers die geen lid van een van de te spelen banen bedragen deze € 150,– Hierbij zijn inbegrepen de kosten voor het slotdiner op de laatste dag in Veendam en € 10,– voor een nader te bepalen doel wat we aan het toernooi koppelen. We rekenen erop dat alle deelnemers gebruik maken van het afsluitend diner, waarmee we gezamenlijk het toernooi gezellig afsluiten.

Deelname is mogelijk voor iedereen die op 31 augustus 50 jaar of ouder is en beschikt over een maximum WHS exact handicap 36,0.

Bij het inschrijven is het voor iedereen mogelijk te kiezen tussen de afslagen van Rood of Geel. De keuze geldt dan voor het hele toernooi.

De inschrijving van dit toernooi is vanaf heden mogelijk tot 1 augustus 2021.

Het organisatieteam heeft het plan opgevat een goed doel aan het toernooi te koppelen. Suggesties daarvoor zijn welkom.

Wij verwachten weer een uitermate gezellig toernooi zoals u al meerdere malen heeft kunnen ervaren.

Voor het deelnemen aan dit toernooi kunt U zich inschrijven via http://www.esogolftoernooien.nl/2013-2/inschrijven/

De inschrijving is thans opengesteld.

Bij het inschrijven verwijzen wij U naar het privacyreglement op onze website.

ESO 2020 afgelast!

Beste golfvrienden en golfvriendinnen,              Vlagtwedde  21 mei 2020

Eind maart hebben we u bericht dat we op basis van de voorgeschreven maatregelen tegen het Corona virus een besluit zouden nemen over geheel afgelasten of verplaatsen van het ESO toernooi 2020.

Inmiddels is duidelijk dat organisatie van het toernooi in juni niet mogelijk is. De huidige protocollen en verordeningen verbieden de organisatie van wedstrijden.

Na overleg met de betrokken golfbanen en het inschatten van de mogelijke versoepeling van de Corona maatregelen hebben we besloten dit jaar het ESO toernooi definitief af te gelasten.

Het vooruitzicht dat voor september de mogelijkheden zodanig worden versoepeld dat  faciliteiten als horeca en douches volledig beschikbaar zijn is te onzeker. Ook is het twijfelachtig of dan ook wedstrijden georganiseerd mogen worden.

Het ESO team gaat zich komend najaar, afhankelijk van de ontwikkelingen, beraden op de organisatie van het toernooi in 2021.

Voor nu wensen we u vooral gezondheid voor uzelf en de mensen om u heen en een mooie zomer.

Wie weet tot ziens in 2021.

Hartelijke groet,

Het ESO team.

Bericht Corona crisis

Beste golfvrienden en vriendinnen,

Het zijn spannende tijden voor de wereld, ons land en voor onszelf .

Als bestuur van de Stichting ESO golftoernooien hebben wij ons de afgelopen week beraden over het al dan niet afgelasten van het ESO toernooi. De vooruitzichten op doorgaan zijn niet rooskleurig, maar we vinden het nu nog te vroeg om een definitief besluit te nemen.

Allereerst wachten we af wat er dinsdag  door het kabinet wordt besloten. Afhankelijk van de strekking en duur van de maatregelen nemen we een definitief of voorlopig besluit over het laten doorgaan van het toernooi. Indien de opgelegde maatregelen nog onvoldoende uitsluitsel geven over de periode voor de geplande toernooi data nemen we uiterlijk 1 juni een besluit over het al dan niet laten doorgaan.

De mogelijkheden die we in gedachten hebben zijn algehele afgelasting voor 2020 of organisatie van het toernooi in het najaar, b.v. september.

Voor nu wensen we u vooral gezondheid voor jullie en de mensen om je heen. Denk om elkaar en bedenk, hoewel erg leuk, golf is maar een spel.

Hartelijke groet,

Het ESO team.