Nieuwsbrief Mei 2019

Op maandag 3 juni starten we om 11.30 uur met een shotgun op Westerwolde.

U wordt verzocht zich uiterlijk 10.45 uur te melden in restaurant Roegh bij de ingang van Golfbaan Westerwolde. U wordt hier ontvangen met een kopje koffie en worden de kaarten uitgereikt tegen overlegging van uw EGA handicapbewijs.

Voor we ons maandag naar de baan begeven, zal er om 11.10 uur op het terras een groepsfoto worden gemaakt. Dit werd door velen vorige keer gemist.

De (voorlopige) startlijst is inmiddels op onze site geplaatst.

Bij de heren die van Rood starten *R* staat het aantal slagen vermeld dat bij geel hoort. Op Westerwolde scheelt dat een of twee slagen, maar op Veendam en Papenburg al snel 6. De juiste playing handicap zal op de kaart worden vermeld.

Voor wie niet recent op Westerwolde heeft gespeeld brengen wij onder de aandacht dat rechts op hole 8 en 9 tegenwoordig out of bounds is, zichtbaar door de witte palen.

Achter hole 7 is GUR. Die GUR mag niet worden betreden !

De handicarts en monobuggy’s rijden de zomerroute. Dus niet door rough maar zoveel mogelijk over de fairway.

Wij brengen u het toernooireglement in herinnering en daaruit met name dat u de bal moet opnemen als er op 2x par + 1 is gescoord en dan 2x par + 2 schrijven. Indien een bal in een waterhindernis ligt mag maximaal 1 minuut naar die bal worden gezocht.

Local rules

Voor de goede orde berichten we u alvast dat wegens de droogte sprake is van kale plekken op Westerwolde en Papenburg.  Er is daarom daar gedurende ESO een local rule van toepassing, die het plaatsen toestaat op kale plekken op de fairway binnen een clublengte.

Voorts geldt op alle drie de banen dat wanneer je bal verloren is of out of bounds ligt, je met twee strafslagen mag droppen op de fairway binnen twee clublengten van de zijkant van de fairway. Dus cirkelen van de vermoedelijke plaats waar de verloren bal ligt, of waar de bal out of bounds ging.

Je kunt dus kiezen: een provisionele bal slaan of niet, maar dan mag je gebruik maken van deze local rule met twee strafslagen.  Deze local rule is bedacht, zodat het spel sneller kan verlopen door geen provisionele bal te slaan als er een behoorlijke afstand is geslagen.

Wij hopen u allen op maandag 3 juni in goede gezondheid te treffen en wensen u een fijn toernooi.

Met vriendelijke groet
De toernooicommissie